Senapsgul och kullersten

 
Kastade mig på cykeln efter jobb och raka vägen gick till Coop för att hämta ut Tinos första POMPdeLUX kläder. Jag är kär! Fy tusan va snyggt. Tinos garderob kommer garanterat bli välfylld i höst hehe. Var ju givetvis tvungen att ha fotograferingen idag vid Tingstorget. Älskar miljön där med kullersten, gamla hus och vildvuxna blommor. Galet fin kombination med hans senapsfärgade byxor. Håller ni med?
 

POMPdeLUX

 
Även denna mamma har blivit helt frälst av POMPdeLUX ursnygga barnkläder!! Så i måndags när höstkollektionen släpptes beställde jag en kanonfin outfit till min pojk. Håller tummarna för att det kommer en sms-avi imorgon eller på fredag. För jag är sjukt peppad på ha sätta mina planer i verk, med fokus på...
 
POMPdeLUX kläder, höstkänsla, senapsgul, kullersten, såpbubblor, polkagrisklubba och gatukritor. Hur låter det mina vänner??
 

Klätterträd och 3 brorsor i fokus

 
Goa grabbarna Erik, Gustav och Oskar var hejare på att klättra i träd, eller ja det två äldsta iallafall ;) Men minstingen Oskar var grym på att ligga och softa på grenarna. Verkligen en härlig fotosession med hela familjen Lindahl. Så här kommer bildbevis! Hej svejs.
 

Godingen Algot

 
Dagens fotomodell var goa Algot, 5 månader. Över en 1 timmes fotografering med endast en snabb matpause så var det helt otroligt hur nöjd denna lilla kille var framför kameran. Vädret visade sig även från sin bästa sida vilket gjorde mitt jobb väldigt enkelt idag. Så nu är datorn fylld med massa härliga sensommar bilder på hela familjen. 
 
 

Emma och Jonas preshoot

 
Hade en helt fantastisk preshoot på stranden igår med detta otroliga vackra par. Inte det bästa vädret dock då himlen var täckt med mörka moln och ihållande regnskurar. Men vi hade tur som hade uppehåll en liten stund och vi fick chansen att få till några riktigt fina kärleksbilder på Emma och Jonas.
 

Bus i studion

 
För exakt en vecka sedan var detta lilla charmtroll vid namn Louie i studion och levde livet. För en 1,5-åring är att sitta still i två sekunder och lyssna på mamma och pappa en ren omöjlighet ;) Allt annat är ju såklart mycket roligare! Men lite utmaningar behöver man ju alltid få som fotograf och när Louie var i rätt del av studion knäppte jag dessa lekfulla bilder på honom och hans goa familj.
 
 

Min bildstil

 
Vad vill jag egentligen berätta med mina bilder? Hur skapar jag en personlig och unik bildstil? Hur ska jag kunna sticka ut från mängden? 
 
Detta är frågor som ständigt snurrar runt i huvudet på mig. För i vårt avlånga land finns det sjukt många begåvade fotografer som jag verkligen ser upp till och inspireras av. Vilket självklart kan vara bra för att utvecklas, men tror det är viktigt att man gör det med måtta. Man måste helt enkelt finna andra inspirationskällor i sin vardag som inte är kopplat till andras bilder.
För tror de flesta precis som jag strävar mot att hitta sitt egna unika bildspråk. Drömmen är ju att folk ska kunna säga, titta den där bilden kommer ju från "Flash Fotografi". Hur coolt hade inte det varit?! 
 
Men hur ska man gå tillväga? Det sker naturligtvis inte över en natt, utan det är nog en pågående process som ständigt är i förändring. Som en degklump som kan formas till vad som helst och kan omvandlas till något nytt igen tills man känner att man har hittat hem.
 
Men nu tillbaka till rubriken, vad har jag för bildstil? Personligen så har jag en förkärlek till vackra detaljer, ljusa bilder, pastellfärger och ett lekfullt uttryck vilket jag hoppas avspeglas i mina fotografier. Något som jag nyligen har börjat med och som syns i mina senaste fotograferingar, är att jag har gjort en mycket mattare redigering med mindre kontrast. Vilket känns helt rätt för mig! Den perfekta skärpan eller den snyggaste kompositionen är heller inget som jag sträver efter utan en bra bild är när den berättar en historia, då känner jag att jag är på rätt väg mot min personliga bildstil. 
 
Men något som jag vill vidarutveckla med min fotografering är att även fånga stämningen i omgvinigen på fotoplatsen. Tycker det blir så galet fint när man t.ex. kombinerar en porträttbild med en blomma. Hehe det lät kanske inte så märkvärdigt men här nedan kommer ett exempel. Ja det var lite tankar från mig denna lördagskväll. Är inget vidare på bra avslutningar så säger helt enket God Natt fina läsare 
 

Fotovägg

 
 
Nu så har mina printar anlänt och herrejisses vilken härlig känsla det var att få hålla i sina bilder på riktigt. Allt blev så mycket mer verkligt, för bild-filerna i de olika mapparna på datorn är ju egentligen så abstrakt. Så nu ska bl.a. dessa favvisar pryda väggen i min "fotostudio". Kommer nog bli kanonfint! Ni kanske även undrar vart jag beställt dem ifrån, om inte berättar jag det ändå haha. Det blir tummen upp för Crimson för deras sjukt snabba levernastid och höga kvalité. Så bästa kunder, framkalla gärna förstoringar m.m. därifrån när ni fått hem era digitala bilder från mig. Puss och hej!

Porträttbilder från bröllopet

 
Nu kommer fortsättningen från bröllopet som jag fotograferade i helgen. Som jag nämnde tidigare så skymtade vi mörka moln på himlen och givetvis kom regnet. Så det blev några snabbshoots nere vid stranden innan vi fick skynda oss till bryggan för att hinna ta lite porträtt där också. Turen var ändå på vår sida för regnet blev inte långvarit och dessutom var det så kvavt i luften så vi torkade på nolltid. Älskar verkligen ljuset i bilderna och det snygga och lättsamma brudparet gör ju att det blir hur bra somhelst. Hoppas ni gillar bilderna lika mycket som jag.
 

Strandbröllop i Utvälinge

 
Gårdagens bröllop var så himla vackert, vigseln hölls ute på Sandön i Utvälinge. Är verkligen så otroligt tacksam att jag fick äran att föreviga Fanny och Tonys stora dag! Jag har nu gått igenom de flesta bilderna från vigseln och här kommer ett urplock på fina ögonblick. Porträttbilderna fotograferades också på stranden och ute på den långa bryggan vilket fick gå undan då mörka moln plötsligt dök upp, men mer om det inom snar framtid. 
 

Barnbarn

 
Ett härligt gäng i vitmatchande kläder möte jag upp utanför Coop kl. 10 en söndag. För mamma Linda hade bokat in mig för en släktfotografering, då det önskades fina sommarbilder på barnbarnen i present till deras mormor som snart fyller 70. Så här kommer en första tjuvkik på det glada gänget.