Fotografering vid Sibiriens skog

 
Jag har verkligen fått dille på att fotografera vid Sibiriens skog. Där är så vackert och varierade fotoplatser året runt, barnen älskar dessutom alla de roliga klätterträden. Maja var inget undantag utan var en grym klätter-tjej och verkligen en pärla framför kameran. Resultatet blev 175 underbara bilder på hela familjen och jag behöver nog inte säga att det kommer vara en mardröm att få ner det till ynka 30 bilder!!! Utmaning deluxe! Så jag måste ju bara visa er hur fina bilderna blev, kan även tillägga att jag blir superhappy om ni skulle vilja lämna en kommentar om ni gillar dagens foton. Hej svejs! 
 

Försök till julkort

 
Ja men då har man genomfört årets första försök till att fotografera julkort. Undra hur många chanser man får haha? Kanske inte blev de finaste men tycker ändå dem har sin charm. Som jag nämnt tusen gånger tidigare så är min trotsiga son svår att fånga på bild. Så efter flera försök blev jag tvungen till att tänka ut någon sorts muta och till min stora glädje hade vi pepparkakor hemma, blev ju perfekt jul-rekvisita! Berätta gärna om ni tycker om bilderna...
 

En ögonblicksbild

 
När det kommer till redigering så är jag inte den snabbaste, lång ifrån! Men vill poängtera att det är ett tidskrävande jobb. Lägger x antal timmar på urval, redigering och ibland är man även tvungen att beskära och klona bort vissa saker i en bild. Jag vill att mina bilder ska få ett personligt uttryck som förstärks med rätt redigering. Så efterarbetet gör att det blir sena kvällar här hemma, men verkligen värt mödan när både jag och kunden blir nöjda. 
 
Fortsättning följer på sagobröllopet mellan Emma och Jonas inom snar framtid. Bjuder så länge på en ögonblicksbild, Emma har precis satt sig i bilen som ska ta dem till bröllopsfesten...och hur galet snygg är inte denna kvinna!?
 
F/ 2.8, 1/250 sek, ISO-400

Höstfotografering med mitt busfrö

 
Som jag skrev innan så försökte jag få fina höstbilder på min son tillsammans med min syster. Ja ni andra fotografer och föräldrar vet säkert vilken kamp det är att fotografera en 2,5-åring. Nästintill omöjligt haha, stark egen vilja så det räcker och blir över! Men mitt tips är att befinna er i en miljö som lockar till lek t.ex. klätterträd och använd gärna någon spännande rekvisita. För mini-pumporna som jag använde idag var toppen tyckte Tino. 
 

Pumkins

 
För någon vecka sen såg jag att en fotograf hade använt sig av pumpor till en fotografering. Jag blev helt såld och var bara tvungen att själv köpa såna här små söta mini-pumpor. Så idag när min familjefotografering blev inställd tog jag tillfälle i akt och förevigade mitt busfrö istället. Använde då pumporna som rekvisita, blev hur snyggt som helst! Smakprov kommer snart upp på bloggen. 
 
 

Fartfylld familjefotografering

 
Trots att himlen var täckt med tjocka grå moln och duggregn i luften så var dagens photoshoot med familjen Andersson superhärlig. Det blev verkligen mysiga höstbilder med lövkastning, plocka kastanjer och spring upp och ner i backe och massa kramar. 
 

Välkomnar hösten

 
Jag välkomnar hösten med lite ny rekvisita, är helt förälskad i min nya "plåtlåda" som egentligen ska användas till blommor. Men för mig blir den perfekt till höstens härliga baby- och barnfotograferingar. Tänk att placera denna låda i en lövhög, tjusigt värre! Passade även på att köpa ett mini-hjärta i trä, som är ett populärt inslag bland mina fotograferingar. Här kan ni se mitt stora trä-hjärta. I helgen fick dessutom Ikea ett besök av mig och syrran, så efter en stor tallrik med köttbullar shoppades det ännu fler prylar till fotostudion hehe. Så denna gosiga filt kommer också användas flitigt i höst. 
 

Mina inställningar

Hej hej!
 
Läste precis en kommentar jag hade fått här på bloggen, många frågor vilket givetvis är superkul. Så därför kom jag framtill att det nog blir bäst att göra ett inlägg så kan fler ta del av dessa svar om bl.a. min kamerainställningar.
 
Som många säkert redan vet så fotar jag med en Canon 600d, min nybörjarkamera, min älskling ;) Inte världens bästa kamera kanske, men med ett bra objektiv och rätt inställningar kan man ändå komma långt och få till många fina bilder. Mitt favorit objektiv är just nu Canons 50 mm 1,4. 
 
Här nedan kan ni se två bilder, den första är oredigerad och den andra är redigerad. Jag har mest ljusat upp bilden och lagt på lite skärpa. Brukar också göra mina bilder något mattare i färgen, vilket jag tycker blir kalasfint men det är såklart en smaksak.
 
Kan även berätta att jag endast fotar i manuellt läge (M) och i formatet RAW. 
Bildens inställningar:
Bländartal - F/1,4
ISO - 100
Slutartid - 1/200 
 
Men ändrar inställningar något efter olika platsers ljusförhållanden. När jag fotograferar barnfamiljer använder jag aldrig reflexskärm, för det blir svårt att förflytta sig med den då barnet oftast är i rörelse. En extern blixt har jag i min kameraväska, men den ligger bara och dammar haha! När jag köpte den kändes det som en bra investeringen, men nu så tycker jag mina bilder blir mycket snyggare när jag endast använder mig utav naturligt ljus. 
Tror jag har svarat på alla frågor nu, men om något känns oklart eller om det kommit upp fler frågor så bara lämna en kommentar igen så ska jag försöka besvara dem. 
 
oredigerad bild
 
redigerad bild

COLOR or B&W?

 
 
Hej bloggen!
 
Kommer ni ihåg mig haha ;) Nä men jag är ju bara såå sämst på att uppdatera här, är mycket flitigare på min facebooksida.
Har nu iallafall både på fb-sida och på min Instagram laddat upp denna bild, så passar på att visa den för er med...vad tycker ni, är den finast i färg eller gör den sig bäst i svart&vitt? Please tell me...