Barn och vitsippor

 
Dessa två sötnosar fotade jag för några veckor sedan. Underbart att dessutom få ha ett hav av blommor som bakgrund. Men nu är vårens vitsippor borta och sommaren är här. Så på söndag väntas en fotografering på stranden. Lovely!
 
Foto: Magdalena Blixt (Jag) / Modeller: Axel och Olle
Canon EOS 600D / Canon EF 50mm f/1,4 USM

Födelsedagen mot sitt slut

 
 Jag har fått fantastiskt fina presenter från familjen idag 
Men det bästa levereras imorgon...
 

Min kära lilla gunghäst

 
Tänkte jag skulle presentera min trogna lilla gunghäst, Pippi fan som man är har han fått namnet "Lilla Gubben". Ett loppisfynd som har gjort underverk på mina barnfotograferingar. För vem säger egentligen nej till att få gunga, till och med så att mammor och pappor tagit sig en ridtur hihi! 
 
 

Rekvisita shopping

 
 
 
Idag efter fotograferingen tog jag, mamma och Tino en promenad till blomsterbutiken som också har fantastiska inredningsdetaljer. Stilen är originellt, vintage och romantiskt, när man ser att prylarna är sådär slitna och gamla då faller denna fröken direkt. Förutom att prislappen blir något för hög ;)
 
Så denna urtjusiga korg och träram tillhör nu min ständigt växande samling av fotorekvisita. Känns som jag aldrig riktigt kan få nog av fina saker, men samtidigt är det ju toppen att kunna erbjuda kunderna en mer varierande fotografering med hjälp av olika stilar. 

Morgondagens fotouppdrag

 
Imorgon väntas en härlig familjefotografering med en liten Harry på 4 månader. Spännande värre! Nu så kallar sängen efter en mysig lördagskväll med filmen "The blind side". Det var verkligen länge sedan man såg en så bra film på TV:n. Tummen upp! 
 
 
   Fina familjen Malmqvist med sockersöta dottern Henny som jag förevigade förra helgen 
 

Boka fotografering

 
Hur bokar jag en tid för fotografering? 
Man kan antingen skriva ett mail till mig på [email protected] eller skicka ett privat meddelande på min facebooksida, där ni oftast får snabbast svar.

Vart fotograferar du? 
Jag utgår ifrån Ängelholm, Skåne. Inomhusfotografering sker i min "hemmastudio" som är ett ljust rum i min lägenhet. Adress Plogvägen 4C, 262 52 Ängelholm. 
 
Ska vi ta med oss någonting? 
Nej, det behövs inte. Men om det är någon rekvisita ni har hemma som ni gärna vill använda er utav så går det absolut bra. Är det en baby/barnfotografering så får ni gärna ta med en favoritleksak för att lättare kunna fånga barnets uppmärksamhet. 

Hur lägger du upp fotograferingen? 
Jag brukar sätta mig ner med barnen och föräldrarna för att småprata och "lära känna" dem. Barnen får gärna leka för att många är såklart blyga i början, så det är alltid uppskattat att ta det lugnt och inte direkt kastas in i fotograferingen. Sen så brukar jag börja med att provfota för att få rätt på inställningarna innan jag börjar ta de "riktiga" bilderna. Jag har självklart förslag på hur man kan röra sig framför kameran. Men det är aldrig fel att dela med sig om ni har egna tankar, brukar bli toppen om vi tillsammans bygger vidare på varandras idéer. Men personligen gillar jag bilder som är naturliga och lekfulla. 

Något speciellt vi behöver tänka på?
Innan ni kommer till fotograferingen är det bra om ni har ett USB-minne med er. För efter urval och redigering lägger jag över bilderna och postar det till er hemadress. En fördel är såklart att barnen är utvilade och mätta för att göra fotograferingen till en rolig och minnesvärd upplevelse. 

Vad är bäst att ha på mig/oss? 
Det jag brukar rekommendera är att man har på sig neutrala färger på kläderna och undvika massa olika mönster. Om det är grupp/familjebilder är det en fördel om alla har relativt matchande kläder i liknande färgskala för att få bästa möjliga bilder.

Frågor som jag vill att ni funderar och svarar på:
Vad för sorts fotografering? (gravid, newborn, familj, kärlekspar, porträtt etc.)
Hur många ska fotograferas? Skriv också gärna åldern på eran barn.
Inne- eller utomhusfotografering?
Får jag publicera bilderna på min blogg och/eller på min facebooksida?
Har ni några speciella önskemål så meddela gärna dem till mig innan vi ses.
 

Flash Fotografi

 

HEJ OCH VARMT VÄLKOMNA HIT!

 

FOTOGRAF, MAMMA, TIDSOPTIMIST, KAFFETOKIG & LÄTTROAD

det är bra mix av ord som beskriver mig, Magdalena Blixt. 

 

Jag kommer fylla Flash Fotografi med en härlig blandning av tramsiga familjebilder, romantiska gravidmagar, goa knubbiga bebisar, smittande barnskratt, vackra brudar och såklart en hel näve av glädje, kärlek och personlighet. 

Min resa som fotograf är väldigt kort men under 2013 har min passion exploderat tack vare alla dessa fantastiska människor som hört av sig till mig. Ni ska bara veta hur mycket kärlek jag ville ge er och hoppas det syns en smula i de bilder ni får hem. 

Tänkte inte fylla på med mer ord, vilket förresten inte är min starka sida heller. Bilder sägs ju förmedla mer än tusen ord, ett ordspråk som ni säkert hört tusen gånger. Kanske väldigt klyschigt men det jag vill komma fram till är att jag fullkomligt äääälskar att fotografera vilket ni kommer upptäcka ganska snart här i bloggen. Så nu sätter jag punkt för detta inlägg och inviger istället Flash Fotografi med en sprakande bildregn av favvisar och hoppas innerligt att ni väljer att följa med mig på min resa mot stjärnorna...

 

Foto: Magdalena Blixt (Jag) 
Canon EOS 600D / Canon EF 50mm f/1,4 USM