Dagens skönhet

 
 
Fina Caroline posade med sin fina gravidmage hemma hos mig idag då vädret inte tillät en fotografering utomhus. Det är verkligen skönt att ha tillgång till en "inomhusstudio" i reserv. För vi alla vet ju att man inte riktigt kan lita på svenskt väder. Bra blev det ändå och här kommer en första sneak peak. Imorgon väntas en newbornfotografering och det ska bli helt fantastiskt kul!

I väntan på dig

 
Nu får det bli en bildbomb på detta moviestar-snygga par som för ett bra tag sedan vann en fotografering hos mig. Deras bilder blev klara igårkväll så nu ligger dem på postlådan i det ljuslila kuvertet och väntar på att levereras. Men nu så ska jag forsätta lördagskvällen med att se filmen "Allt för min syster" på 4:an. Hej så länge! 
 

En midsommarkrans

 
Tinos första hemmagjorda midsommarkrans, enkel och fin. Men inget som fick sitta kvar på huvudet mer än 2 sekunder. Så fick ge upp efter massa skrik och kastande, får hoppas att mutor funkar nästa år istället haha. 
 
 
Ny klänning från H&M. Älskar när kläder både funkar till vardag och till fest. Dessutom är den hur skön som helst. Kommer nog bli en sommarfavorit i garderoben!

Rustikt blandat med sockersöt

 
 
Mitt rekvisita förråd har fått tillökning med ett gäng helt bedårande hårband. Så komsi komsi alla småttingar, för är så himla sugen på att få testa dem. Fyndade även denna rustika plåtburk på en mini-loppis som egentligen hade helt värdelösa grejor förutom just denna finfina burk. Kan ju tillägga att jag helt snöat in på inredning som är rustikt, retro, svart&vit och gärna saker som berättar en historia. Så  i sommar är det loppis, loppis och lite mer loppis som gäller haha! 

När allt bara klickar

 
Bästa känslan i magen infinner sig när urvalet görs från gårdagens familjefotografering. När allt bara klickar med underbart glada barn, härliga föräldrar, behagligt sommarväder i en sagolik miljö. Ja då är det svårt att misslyckas. Bilderna blev verkligen sådär lekfulla och naturliga som jag alltid strävar efter! Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag. 
 
Foto: Magdalena Blixt (Jag) / Modeller: Familjen Ståhl
Canon EOS 600D / Tamron 28-75mm f/2,8

Fotouppdrag - Chubby Chub

 
Om ni gillar urgulliga mössor och sockersöta hårband så tycker jag absolut ni ska kika in på Chubby Chub. För där kan ni beställa till era småttingar eller varför inte ha det som rekvisita om ni fotograferar. 
 
Sara som har företaget vill ha fina, lekfulla och färgglada bilder till sin nya hemsida, så jag fick en förfrågan om jag ville ställa upp som fotograf! Självklart, svarade jag! Så i måndags hade vi en fartfylld och alldeles underbar fotografering i skogen med sötaste minimodellerna Jack och Charlie. Som tack fick jag en hel påse fylld med fantastiskt fina hårband!! Kommer bli awesome till newborn- och barnfotograferingar. 
 

Familjefotografering på stranden #2

 
Vilka två godingar detta syskonpar är, man får ju ett lyckorus när man redigera bilder som smittar av sig massa glädje! Precis vad jag behövde efter en lång arbetsdag. Men nu börjar mina ögonen gå i kors, så ska joina min snarkande son. God natt fina ni! 

Familjefotografering i skogen

 
Hej hej!
 
Har så himla mycket fina familjer och ett spännande fotouppdrag som jag vill blogga om. Men känner mig som en död fisk på kvällarna, efter långa nattningar av min energiska son. Men hör och häpna ikväll somnade han 18.30!!! Så nu ska denna mamma redigera bilder och blogga! Först ut är familjen Cederlund, helt underbar fotografering i en idyllisk svensk skog. Visst är dem såå fina! 
 
 Foto: Magdalena Blixt (Jag) / Modeller: Familjen Cederlund
Canon EOS 600D / Tamron 28-75mm f/2,8
 

Sommar nytt

 
Några timmar i helgen fick tillägnas åt en runda på stan för lillgrabben var i stort behov av sommarkläder. Men shopping är ju inget jag säger nej till direkt hehe! Så det blev ett par tunna jeans från bästa Newbie collection, två par softa T-shirtar och ett absolut måste i sommar, färgglada shorts. Helnöjd blev jag! 
 
 

Familjefotografering på stranden #1

 
Dagen bjöd på en härlig plåtning med Fanny och hennes härliga familj vid Ängelholm fina sandstrand. Vi började först fota ner vid havet och denna blyg lilla tjej ville först inte bli fotad. Men efter en stund släppte blygheten och det blev istället massa bus och lek precis så det ska vara. Vill verkligen skapa en lustfylld fotografering med inga måsten utan bara glimten i ögat. Då är jag nöjd!
Är dessutom lite smått nyförälskad i mitt nya zoomobjektiv som jag använde under hela fotografering. Så här kommer ett första smakprov från idag och fler bilder kommer garanterat dyka upp inom kort...
 
 Foto: Magdalena Blixt (Jag) / Modeller: Familjen Gustavsson/Håkansson
Canon EOS 600D / Tamron 28-75mm f/2,8

Små bebisfötter och kreativitet

 
Att få uttrycka sig estetiskt har alltid varit viktigt för mig. Redan som liten älskade jag att rita, har tonvis av teckningar hemma hos mamma och pappa. Ju äldre jag blev desto säkrare blev jag med pennan, en favorit blev att teckna av bilder med blyerts. Med tiden försökte jag hittade nya vägra att gå för att få utlopp för mitt skapande. Scrapbooking blev ett växande intresse, men svalnande efter ett tag. Lite synd, men det var nog inte riktigt min grej egentligen.
Att skapa en personlig stil med inredning, var något jag fascinerades över. Dagdrömde om hur jag skulle finna en unik stil och börja inreda andras hem. Flyttade runt mina egna saker i lägenhet så att min sambo blev knas på mig. Men ja efter ett tag rann mina drömmar om att bli en inredare ut i sanden...vad skulle jag göra för hitta de verktyg som jag behövde för att få ut min kreativitet?!
 
Den frågan har jag haft länge i bakhuvudet och idag kan jag äntligen säga att jag har hittat mitt svar, nämligen fotografering. Jag har hittat hem, detta mina vänner är en passion som jag aldrig känt förut. En sprudlande känsla av ren glädje, den ständiga längtan att få skapa foton som berör. Minnas hur mjuka dina små bebisfötter var, hur len din kind var när jag pussade dig, ditt underbara skratt när din pappa kittlade dig. Tiden springer iväg och minnet sviker dig, så dessa minnen som bevaras med ett foto är oslagbara. Jag vill hjälpa dig minnas den stunden, stanna upp och le inombords och känna samma glädje. För då har jag uppnått mitt mål med min fotografering! 
 

Nya objektivet

 
I helgen provfotade jag lite snabbt med mitt nya underbara objektiv. Tanken är att jag ska skriva ihop en kortfattad recension om det men det får bli en annan dag då jag skulle ha lagt mig för länge sedan. Natti natti fina ni! 
 

Uppdaterad prislista

 
 
I framtiden har jag drömmen att kunna starta mitt egna företag som fotograf. Så därför måste jag börja våga ta lite mer betalt för mina fotograferingar. Har nu två olika paketpriser att välja mellan, men gäller ej för bröllopfotografering (kontakta mig då för en prislista). Men till er som redan är inbokad så gäller såklart 400 kr fortfarande.

En blåsig dag vid stranden

 
Min underbara kollega och hennes fina familj hade bokat en fotografering och vi båda tyckte stranden skulle vara perfekt. Det finns ju alltid ett MEN och även denna gång, för idag var inte riktigt vädergudarna på vår sida. Blåsigt som tusan resulterade i frusna barn med så tappra. Lite bus gjorde ändå att vi klarade av några minuter ner vid havet. Sen så fotograferade vi resten av tiden i en skogsdunge då där var mycket behagligare. 
 
Har nu under kvällen smått börjat gå igenom bilderna och här kommer några utav mina personliga favoriter. Enjoy!
 
Foto: Magdalena Blixt (Jag) / Modeller: Familjen Larsson/Sjöström
Canon EOS 600D / Canon EF 50mm f/1,4 USM / Tamron 28-75mm f/2,8

Vackra detaljer

 
Himla mysigt att bara gå runt med kameran och fota det som faller än in. Så här kommer några vackra detaljbilder från min mosters underbara hem uppe på backarna i Båstad.